INFRASTRUCTUURONTWIKKELING EN DONATIES

Stichting Uruma creëert een veilige en gezonde omgeving voor vrouwen en kinderen door te voorzien in hun kernbehoeften zoals voedsel, water, onderdak en donaties in natura en nieuwe gemeenschapsinfrastructuur. Door gebruik te maken van lokale materialen en lokale mensen in dienst te nemen, maximaliseert Stichting Uruma de economische en sociale impact van programma's zoals de bouw van scholen en speeltuinen, gezondheidscentra, opvangcentra voor daklozen en microleningen aan vrouwengroepen

BURUNDI VROEGE KINDEREN INITIATIEF (BECI):

Stichting Uruma introduceerde het Burundi Early Childhood Initiative (BECI) in 2010 als gevolg van een eenjarige behoefteanalyse (2008-2009) waarin het bestaande voorschoolse systeem, de naoorlogse gezinsdynamiek en het bewustzijn van de gemeenschap over ECD werden beoordeeld en de bezorgdheid werd geuit over leraren en opzichters in het kleuteronderwijs in het grotere gebied van Bujumbura. BECI richt zich op zowel de onmiddellijke als de langetermijnbehoeften van leerkrachten, kinderen en hun families met betrekking tot opvang en onderwijs voor jonge kinderen. Het populaire programma richt zich op het bieden van training en materiaal voor leraren op het gebied van de ontwikkeling van jonge kinderen. De trainingen en materialen helpen de leraren hun lessen beter te beheren en bieden de tool om leren leuk te maken. Op het hoogtepunt zal het programma als proefproject 1000 kinderen kunnen bedienen.

VEILIGHEIDSINITIATIEF VOOR VROUWEN EN MEISJES

Stichting Uruma Burundi provides Gender –Based Violence (GBV) prevention and response through a community –based campaign initiative in collaboration with local officials and other partner civil society organizations.

The initiative aims at empowering persons of different ages, gender and diverse backgrounds to promote their participation in decisions that affect their lives. The program support women, girls, men, and boys to receive vital information about services, become aware of their rights, acquire new skills, build social networks, and receive specialized services. More particularly, the program prioritizes GBV and child protection cases. Prevention services are designed to actively engage with community in defining and implementing local solutions that influence their lives through strengthened community structures, mitigate protection risks through improved awareness and positive community practices on gender equality and GBV

VERSTERKING VAN DE STEMMEN VAN GEHANDICAPTEN

Er zijn aanwijzingen in Oeganda dat mensen met een handicap, vooral vrouwen en meisjes met een handicap, op de meeste gebieden van het leven met belemmeringen te maken krijgen. In zijn algemene commentaar over vrouwen en meisjes met een handicap merkt het Comité voor de rechten van personen met een handicap (CRPD) op dat deze barrières situaties creëren van meervoudige en elkaar kruisende vormen van discriminatie van vrouwen en meisjes met een handicap, in het bijzonder met betrekking tot: toegang tot onderwijs, economische kansen, sociale interactie en gerechtigheid; gelijke erkenning voor de wet; en het vermogen om deel te nemen aan de politiek en controle uit te oefenen over hun eigen leven in verschillende contexten. De reactie van Stichting Uruma op barrières tegen mensen met een handicap is gericht op het versterken van externe banden voor effectieve belangenbehartiging en lobby bij organisaties voor gehandicapten; Ons actieplan koppelt vrouwen en meisjes met een handicap aan de reguliere vrouwenrechtenbeweging. • Lokale functionarissen en beleidsmakers op districts- en nationaal niveau zijn zich bewust van de rechten van personen met een handicap en zijn opgenomen in prestatiecontracten •Ondersteuningsnetwerk opgezet tussen mensen met een handicap en ambtenaren op districts-/nationaal niveau in de doeldistricten en op nationaal niveau

KINDERSPONSORINGSPROGRAMMA

Recognizing the challenges many parents face being able to afford to pay school fees for their children, Stichting Uruma will establish an annual Education scholarship program starting in 2018 in Burundi and Uganda. For the start, over 500 recipients will benefit from various scholarships.

Scholarships are provided in the following categories:
• Academic merit scholarships
• Scholarships for war survivors in Burundi and Northern Uganda
• Need based scholarships

GEZONDHEIDSZORG

Spoedeisende gezondheidszorg: Net als het beurzeninitiatief van de organisatie biedt Stichting Uruma met donorsteun noodziekenhuissteun aan gezinnen die anders de kosten van bepaalde spoedeisende gezondheidszorg niet zouden kunnen betalen. In veel gevallen zijn gezinnen weggestuurd van gezondheidszorgcentra of hebben ze geen adequate zorg kunnen krijgen omdat ze de kosten niet konden betalen. De noodhulp van de organisatie zorgt ervoor dat gezinnen de kosten van bepaalde nood- en levensreddende procedures kunnen dekken. Voor veel gezinnen die onder de armoedegrens leven, is het moeilijkste en pijnlijkste als een kind of geliefde ziek wordt en uit ziekenhuizen wordt afgewezen omdat ze zelfs de basisregistratiekosten niet kunnen betalen. De noodhulp op het gebied van de gezondheidszorg zal langs twee sporen verlopen: enerzijds zal er noodhulp worden verleend aan ernstig zieke leden van de gemeenschap die de basiskosten van de behandeling niet kunnen betalen. Track II is een duurzaam programma voor de lange termijn dat lokale gemeenschappen zal aanmoedigen en faciliteren om deel te nemen aan groeps- en gemeenschapsverzekeringsprogramma's, zodat gezinnen voorbereid zijn op een noodsituatie op gezondheidsgebied

ECONOMISCHE KRACHT

Stichting Uruma’s priority economic empowerment program are as follows:

Agriculture Initiatives: Agriculture initiatives will be the largest focus of Stichting Uruma’s work starting in 2018. This comes from several studies that show that the best option for Burundi and Ugandans to break out of poverty is to invest heavily in education and agriculture. With support from donor agencies, corporate companies and individual supporters, the organization will implement successful sustainable agriculture initiatives in Burundi and Uganda.

Stichting Uruma’s agriculture initiatives will not only provide a source of income for the beneficiaries but will also become a source of long term sustainable income for the organization. Key partners for the agriculture initiatives will be donor agencies and corporate companies.

Stichting Uruma’s agriculture initiatives will be implemented in two parts:

Medium scale agriculture pods: is a unique way to provide all the seeds, tools, and technology a community needs to grow a robust 5-hecare acre farm. The pod comes fully equipped with everything the community needs for a successful farm.

A large-scale mass production greenhouse: This new horticulture project will supply premium grade vegetables to the Burundian and Ugandan markets by cultivation in a 3.5-hectare poly greenhouse. The vegetables produced in the poly greenhouse are Tomatoes, Cucumbers, Bell Peppers, Eggplants, Lettuce and a variety of herbs. The poly greenhouse equipped with a hydroponic system allows for year-round cultivation, increases yields significantly and saves water by approximately 80% in comparison to open field cultivation.

Support for youth groups engaged in empowerment: Recognizing that there are several community based youth groups engaged in economic empowerment initiatives, Stichting Uruma will support the efforts of newly formed, community based health organizations to strengthen their efforts and reach. This program will be launched in early 2018 and is expected to support the work of at least 10 community health initiatives in its first year.

MEISJES IN RISICO-PROGRAMMA

Het Girls at Risk-programma is bedoeld om hulp en ondersteuning te bieden aan meisjes die emotioneel, fysiek en seksueel misbruik hebben meegemaakt. Wij bieden individuele en groepsbegeleiding, noodplanning, informatie en doorverwijzingsdiensten aan meisjes die te maken hebben gehad met verontreiniging, wreedheden tijdens de oorlogen in Burundi en in Noord-Uganda, fysiek geweld, aanranding en marteling.

De medewerkers van het landenprogramma van Stichting Uruma zijn opgeleid om meisjes die misbruik hebben meegemaakt te ondersteunen en om meisjes die het risico lopen op misbruik te worden geholpen veilige alternatieven te vinden. In situaties waarin overlevenden gespecialiseerde diensten nodig hebben om genezing en gerechtigheid veilig te stellen, verwijzen wij door naar onze partners op juridisch en medisch gebied. Het Girls at Risk Programma geeft hoop en rehabilitatie aan de getroffen meisjes.

VAARDIGHEIDSTRAININGS PROGRAMMA

Stichting Uruma ontwerpt en verzorgt een reeks vaardigheidstrainingsprogramma's die bedoeld zijn om risicojongeren te ondersteunen. Deze omvatten landbouwprogramma's, training in beroepsvaardigheden, onderwijs in levensvaardigheden, belangenbehartiging voor kansarme groepen en sport voor ontwikkelingsactiviteiten zoals voetbal, kleermakerij, bakken, kappers, catering, kunst- en handwerk enz. om hen met succes te helpen bij de overgang naar volwassenheid. Kinderen die getroffen zijn door conflicten, zoals in Burundi en Noord-Oeganda, ervaren vaak onderbrekingen in het onderwijs en kunnen later te oud zijn om terug te keren naar het formele onderwijssysteem. Tegelijkertijd missen deze jongeren vaak de basisvaardigheden die ze nodig hebben om een ​​veilige baan te vinden zodra het conflict voorbij is.

KUNST EN AMBACHTELIJKE PRODUCTEN

De kunst- en handwerkproducten van Stichting Uruma worden door de meisjes zelf gemaakt, meestal tussen de 16 en 24 jaar (houd er rekening mee dat Stichting Uruma de opleiding van meisjes niet in gevaar zal brengen om deze producten te maken, maar deze zal opnemen als onderdeel van het opbouwen van vaardigheden binnen hun clubs). De producten die wij hier verkopen zijn gemaakt door meisjes van 16 jaar en ouder. Onze producten zijn gemaakt van de volgende materialen:

Papier – al onze papieren kralenproducten zijn milieuvriendelijk omdat ze zijn gemaakt van gerecycled papier (tijdschriften, kalenders, enz.).

Zaden – Sommige van onze kettingen zijn gemaakt van gedroogde zaden.

Vezels en sisal – Sommige tassen zijn gemaakt van droge bananenvezels of droge sisal uit moerassen (allemaal milieuvriendelijk).

Lint – een aantal van onze tassen zijn gemaakt van linten.

WAAR GAAT HET GELD VAN DE PRODUCTVERKOOP NAAR?

75% van het geld van alle verkoopopbrengsten wordt teruggegeven aan de meisjes - het is het enige inkomen dat ze hebben en 25% gaat naar de Stichting Uruma Education Fund - het zorgt ervoor dat een deel van de meisjes die op een gegeven moment de school verlaten, jonge leeftijd worden weer op school toegelaten

steun Stichting uruma met een donatie